torsdag 4. mars 2010

Kritikerprisen 2009


Karl Ove Knausgård vant ikke ungdommens kritikerpris med boka Min kamp, bok 1. Heller vant han ikke kritikerprisen for årets voksenbok med denne boka.
Etter all presseomtale hans hittil fire bind om eget liv har skapt, skulle man forvente at Knausgård ville raske med seg rubbel og bit når det gjaldt priser. Det må nok likevel nevnes at han faktisk vant Brageprisen med denne.
Synes du at du ikke helt har fått med deg hvem Knausgård er og hva han skriver, kan du jo for ordensskyld oppdatere deg selv ved å lese Knausgård for Dummies, eller komme ned på biblioteket og lese de fire bindene selv.

Vinneren for årets voksenbok ble derimot Tomas Espedal med boka Imot kunsten.
Denne boka hadde jeg ikke hørt om på forhånd. Den viser seg også å være selvbiografisk om lengsel og savn, slik som Min kamp. Her kan du oppdatere deg litt raskt på vinneren.

Årets barne- og ungdomsbok ble Tonje Glimmerdal skrevet av Maria Parr. Denne fikk forøvrig også Brageprisen 2009 for beste barne- og ungdomsbok.
Hør hennes opplesning på Youtube.

Brageprisvinner for årets sakprosa ble
Kjetil Stensvik Østli og boka Politi og røver, som Frøken Leselyst har omtalt i sin blogg.

Her er altså mye god litteratur å finne for tiden. Mye er for de avanserte leserne, men vi har mye bra til de som ønsker en lettere underholdning også!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar