tirsdag 3. august 2010

Under en ny måne av Stephanie Meyer


Er det én bok mange elever har skrevet bokomtale på de siste par årene, er det denne boka. Jeg har altså satt igang "prosjekt Twilight" denne sommeren, og nå har jeg hørt denne på lydbok mens jeg har malt garasje.

Boka åpner med at Edward og Cullenfamilien forlater Forks og Bella Swan fordi ting har blitt komplisert. Det viser seg imidlertid at dette komplserer ting ytterligere for Bella, som går inn i en forferdelig sorgprosess.
Heldigvis finner hun trøst i kompisen Jacob Black, men det åpner nye dører for Bella. Det viser seg nemlig at Jacob har en egen verden å stri med, og at Bellas fascinasjon for vampyrer ikke er helt forenelig med denne verdenen.

Uten å røpe for mye av handlinga kan man si at denne fortellingen har klare allusjoner til Shakespeares "Romeo og Julie". Ikke nok med at Bella og Edward ser denne filmen sammen i starten av boka, men Bella sammenligner stadig vekk sin kjærlighet til Edward med den kjente tragedien. I tillegg knytter hun sammenligninger mellom Jacob og Paris og trekantdramaet vi kjenner fra Shakespeares drama.

Boka var god, og den inspirerte meg til å fortsette med Formørkelsen.

I steden for å si mye, kan dere heller lese bokomtalene som elever ved Kippermoen ungdomsskole har skrevet:
1. Under en ny måne
2. Under en ny måne
3. Under en ny måne
4. Under en ny måne
5. Under en ny måne

3 kommentarer:

  1. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

    SvarSlett
  2. Twilight hysteriet har jo tatt helt av. Både unge og gamle forelsker seg i historien. Jeg må innrømme at jeg er en av dem. men er det ikke flott å ha en alternativ verden hvor man kan drømme seg bort fra stresset i hverdagen? :)

    SvarSlett
  3. Det er veldig fint! Derfor elsker jeg bøker:)

    SvarSlett