torsdag 10. februar 2011

LNU-konferansen 2011 blant annet...

For tiden er det ikke lett å skvise inn skjønnlitteratur. Innimellom vurderinger av elevtekster og andre jobbrelaterte prosjekter er det i bunn og grunn godt å gjøre noe annet når man skal slappe av. Dessuten er det vanskelig å lese på senga for tida. Jeg kommer rett og slett ikke så langt før Jon Blund drysser drømmepulveret over meg.
Jeg har dessuten Knausgårdpause mens jeg venter på at han skal klare å avslutte siste boka. Regner med det stadig dukker opp nye betraktninger av eget liv og virke slik at det blir vanskelig å sette det siste og avgjørende punktum i seksbindsverket.

Men jeg har to bøker liggende på nattbordet. De sniker seg ned i veska når jeg skal ut og reise, og jeg må prøve å få lest de ut.

Den ene er Carl Frode Tillers Skråninga.
Den bør jeg ha lest før jeg skal på årets LNU-konferanse, som i år heter "Nytteverdi og vidunderkraft - Hva skal vi med skjønnlitteraturen i norskfaget?"
Her skal jeg nemlig på forelesning med Elisabeth Kristoffersen og Arne J. Aasen. De skal ta for seg "Samtidsroman og læringsstiler. Praktisk undervisningsoppleggom Carl Frode Tillers Skråninga med utgangspunkt i læringsstiler og med perspektiv fra lese- og skrivedidaktikk."
Altså: MÅ leses!

Deretter skal jeg ta fatt på Åsa Linderborgs Meg eier ingen. Må prøve å få med meg Riksteaterets oppsetning til våren og da er det greit å ha lest boka forut.

Om tiden strekker til vil vise seg...

2 kommentarer:

  1. Det var jaggu på tide at du fikk lest Skråninga, den er et must for alle som liker litteratur. Men jeg mener definitivt du også bør lese Meg eier ingen, og gjerne før helga, fordi den har mye av den samme svarte tematikken, blandet med en vidunderlig varhet, i seg som Tillers bok. Det uløselige båndet mellom de som er nære er enda tydeligere hos Lindborg, men verden er like skriudd for hovedpersonen her som hos Tiller, og forsåvidt også som i forholdet mellom far og sønn hos Knausgård.

    SvarSlett
  2. Enig, Tord! Det var på tide. Begynner å bli noen år siden du med overbevisning hevdet at den MÅTTE leses. Det er en tid foralt... Er godt i gang med Lindeborg, så det går framover;)

    SvarSlett