torsdag 17. februar 2011

Mammutsalg 2011
Jeg må innrømme at jeg var mer gira før. Jeg har på en måte oppdaget at mange av bøkene går igjen fra år til år, og dessuten er ikke prisene noe jeg renner av meg skoa for. Selvsagt kan det være godbiter jeg bare må få med meg, men stort sett har jeg is i magen og venter til det virkelige salget starter. Det hvor Mammutsalgbøkene skal ut, koste hva det koste vil. Det er da man kan gjøre røverkjøp til 40 kr boka. Det kaller jeg salg!

Jeg kom over et slikt salg i en bokhandel på Mo i Rana for noen år tilbake. Alle bøkene som var igjen ble solgt for 10, 20, 30 og 40 kroner. Det er selvfølgelig galskap. Jeg kunne fylle en hel pose med bøker for ordinær pris for én. Har jeg lest alle bøkene i ettertid? Selvsagt ikke. Noen en hyllefyll, andre står på lista over bøker som skal leses før jeg dør.
Jeg har forhåpentligvis god tid på meg, for den lista blir stadig lengre...

Hva er så verdt å vente på ved årets Mammutsalg?
Mye, antakerligvis. Jeg kan personlig anbefale et utvalg:
 • Øistein Kristiansen/Nina Aspen: Livets kruseduller. En tegne- og kreativitetsbok for hele familien
 • Frode Grytten: Noveller i samling
 • Levi Henriksen: Alt det som lå meg på hjertet
 • Karl Ove Knausgård: Min kamp, bind 1, 2 og 3
 • Jo Nesbø, Snømannen
 • Marguerite Duras: To erotiske fortellinger
 • Homer: Iliaden
Til slutt er det verdt å nevne at det er flere godbiter blant barne- og ungdomsbøkene.
Løp å kjøp, eller vent til det blir posesalg.
God bok!

2 kommentarer:

 1. Jeg er så enig. Særlig etter at jegi en herværende avis leste at det er bestselgerne som skuffes frem og skal selges enda mer av. Godbitene må du faktisk, akkurat som på loppemarked, ha litt teft for å finne. Blant bøkene du anbefaler har jeg Knausgård, Nesbø og Homer i min bokhylle. Lest er de også. Sistnevnte kjøpte jeg faktisk på Mammutsalg hos min gamle arbeidsgiver Joh. Petersen en gang på Homers tid.

  Jeg skal følge og spre din oppfordring om å vente til de virkelige mammutene inntar showet!

  SvarSlett
 2. Ja, jeg husker godt somrene etter Mammut på Joh. Petersen. Hele veggen opp til 2. etasje fylt med godbiter til en fantastisk pris. Og der kunne de vanvittigste funn bli gjort, fordi de ikke var bestselgere på tabloidlistene, men virkelige godbiter. Det var tider...

  SvarSlett