torsdag 4. juni 2009

Bloggertur til Nasjonalbiblioteket på Mo i Rana

I dag reiste bibliotekbloggerne til Mo i Rana for å besøke Nasjonalbiblioteket. Vi hadde først ei økt hvor vi ble informert om nysatsninga www.bokhylla.no og hvor vi fikk presentert for NB hva vi driver med på skolebiblioteket. Deretter ble vi tatt med på en reise i Norges hukommelse.

Det var fascinerende å høre om 45 hyllekilometer med bøker i sikringslageret som ligger i Mofjellet, det var spennende å se utstyret som blir brukt for å digitalisere lydopptak fra f.eks. 1930- tallet, og det var rett og slett stilig å se robotene som opererer Nordens første automatlager.

Jeg tror at både voksne og elever lærete mye på denne ekskursjonen, som markerer slutten på dette skoleårets vellykkede bokblogging.

Vi kan trygt anbefale Det digitale Nasjonalbiblioteket, hvor man kan søke i en million digitale objekter: aviser, bøker, bilder, tidsskrifter, musikkopptak, nettsider, lydopptak, radio og film.

Vi kommer gjerne tilbake!


5 kommentarer:

 1. Veldig lærerik dag. Jeg ble litt imponert jeg :)

  SvarSlett
 2. Ja, tenk hva du kan bruke den basen til videre i livet! Bare ta en dag på lesesalen der, så har du enda bedre tilgang:)

  SvarSlett
 3. Det var en fin tur. Jeg var forretsen veldig pen på bildet :)

  SvarSlett
 4. Ja, så absolutt en flott tur! Flott bidrag i avisa i dag også.

  SvarSlett
 5. Ja, bare synd det ikke sto i HA på nett, slik at vi kunne publisert det videre!

  SvarSlett