søndag 26. april 2009

"Jenta som lekte med ilden" på kino 18.september


I starten var det meninga at de to siste bøkene i Stieg Larssons Millenium- trilogi ikke skulle spilles inn for kino, men heller gå som TV-serie.

Etter suksessen med "Menn som hater kvinner", som foreløpig har hatt 2,4 millioner seere rundt om, er det nå klart at både "Jenta som lekte med ilden" og "Luftslottet som sprengtes" er klare for lerretet før jul. Den siste filmen har premiere 27. november.
Alle tre filmene vil også vises som TV-serier etterhvert, så har man ikke fått lest de fantastiske bøkene, vil man kanskje ikke unngå å bli kjent med Mikael Blomquist og Lisbeth Salander i framtida.
Jeg anbefaler selvsagt at man leser boka før man ser filmen, for selv om "Menn som hater kvinner" var tilfredsstillende tro mot boka, må en regissør foreta noen valg. Det er ikke alt i en 800 siders krimbok en får plass til i løpet av 2, 5 timer. Lisbeth Salander er rå på film, men hun er enda råere i tekst.
I de neste to bøkene er det Salanders barndom og oppvekst som har fokus.
Jeg har nevnt det tidligere... hun er en sjeldent interessant romankarakter.


5 kommentarer:

 1. Jeg har ikke fått somlet meg til å lese Stieg Larssons bøker enda. 800 sider frister ikke riktig enda.. :P

  SvarSlett
 2. Trilogien om frøken Salander gikk ned på høykant i løpet av 15 dager i april, og min leseglede ble endelig vekket til live igjen :)
  Hurra for Stieg Larsson!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg veit andre som sier det samme. Jeg sparer på treer'n, for jeg gruer meg til å bli ferdig;)

  SvarSlett
 4. Det som er spennede med dette er jo at det finnes en fjerde bok. Det blir interessant å se om kona vil gi den i fra seg ;D

  SvarSlett
 5. Hei!

  Jeg er journaliststudent ved NKF i Oslo og holder for tiden på med en oppgave/artikkel om jenta som lekte med ilden. Jeg hadde blitt super glad om du kunne tenke deg å svare på noen kjappe spørsmål for meg :) Saken jeg skriver vil ikke bli publisert...

  1. Har du planer om å se Jenta som lekte med ilden?
  2. I såfall hvor i landet vil du komme til å se den?
  3. Hvilke forventninger har du til filmen?
  4. Har du sett den første filmen i triologien?

  Om du kan svare meg på mail er det det aller beste :) ina_dl@hotmail.com

  Tusen takk =)

  MVH Ina D. Lorentzen

  SvarSlett