onsdag 1. april 2009

Påskeferie og lesestoff


Nå er det snart ferietid, og da bør man ha ei bok klar hvor enn man er, eller hva enn man skal gjøre.
Hva skal jeg lese? Lese ferdig en av de mange bøkene jeg har begynt på? Kanskje...
Tar nok med meg Yacoubian-bygningen av Alaa Al Aswany, for den bør jeg lese ut nå, men jeg har blitt ekstra interessert i en annen forfatter og tror nok nysgjerrigheten min tvinger meg til å skaffe meg en av hans bøker nå.

Først og fremst har jeg lagt merke til bokomlsagene i bokhyllene på flyplassene rund omkring. Det er noe med dem som er litt sånn småabsurd. De har fått meg til å stoppe opp flere ganger, for bare å holde boka og lese bakpå. I tillegg har forfatteren et stilig navn, og så er han finsk. Jeg liker å lese bøker om steder jeg ikke kjenner så alt for godt.
Jeg snakker om Arto Paasilinna og bøkene hans om det finske dagliglivet.

I løpet av en uke snakket jeg med to forskjellige personer, som begge hadde lest bøker av forfatteren. De var veldig engasjerte da de skulle gi beskrivelser av bøkene. Den ene hadde lest De hengte revenes skog og den andre hadde lest Kollektivt selvmord. De fortalte begge om absurde situasjoner, svart humor og gode personskildringer. Da var jeg solgt.

Jeg reiste fra Oslo etter å ha vært innom tre forskjellig bokhandlere UTEN å ha kjøpt bøker av Arto Paasilinna. (Jeg hadde imidlertid tatt på bøkene hans og vurdert om jeg skulle kjøpe de.. men tenkte at jeg måtte lese du noen bøker hjemme først) Følte meg flink da jeg greide å la være, men etterhvert har suget etter disse historiene vokt seg stort. Nå skal jeg feire påsken med å lese minst en av bøkene. Hvilke, kommer nok an på tilfeldigheter; som hvilken bok jeg kommer føst over eller hvilket omslag som tiltaler meg mest i øyeblikket.

Det som er helt sikkert, er at jeg skal lese Arto Paasilinna i påskeferien, og at jeg kommer til å anmelde den her etterpå.

3 kommentarer:

  1. Skal du reise noe sted i påsken da:)? Hvor skal Arto Paasilinna nytes;D?

    SvarSlett
  2. Arto Paasilinna skal være med på Kruttfjellet på skikkelig hyttepåske. Blir det dårlig vær, får han holde seg hjemme sammen med meg. Fikk forresten tak i bare to av bøkene hans, som jeg har kjøpt til biblioteket. "Den elskelige giftblandersken" og "Den senile landmåleren". Jeg starter med den førstenevnte og ser fram til det.

    SvarSlett
  3. Okei:) Du får si ifra om de er bra;D!

    SvarSlett