tirsdag 24. mars 2009

Suveren favoritt blant leserne!


Jo Nesbøs «Snømannen» ble kåret til fjorårets beste roman av kjøperne i Bokklubben Nye Bøker. Det var første gangen en krimbok nådde helt til topps. Også i år er Jo Nesbø lesernes favoritt.

For andre år på rad har han altså vunnet lesernes pris. Prisen deles ut etter avstemning blant leserne i Bokklubben Nye Bøker. Nesbø var en overlegen vinner. Blant de 4.800 stemmene som kom inn, kapret han brorparten. Nesbø får prisen for «Hodejegerne», den eneste av de åtte kriminalromanene han har skrevet uten Harry Hole i hovedrollen.

Prisen er på 50.000 kroner og en skulptur av Kjell Erik Killi Olsen. I tillegg får prisvinneren ytterligere 50.000 kroner som han kan dele ut til en ung, lovende forfatter.

Og moldenseren Nesbø gikk ikke langt for å finne sin prisvinner. Han valgte Lars Petter Sveen (26) fra Fræna utenfor Molde, som nettopp har gitt ut novellesamlingen «Køyre frå Fræna». Han sier at han valgte Sveen fordi han skriver godt, spennende, interessant og originalt. Sveen fikk tirsdag sin andre pris på få dager. Lørdag fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris. Han har også fått Aschehougs debutantpris. Sveen skrev novellesamlingen mens han gikk på Skrivekunstakademiet i Bergen. Nå tar han bibliotekutdanning i Oslo.

5 kommentarer:

 1. Den boka har jeg lest. Den er ganske bra, men jeg synes at "Snømannen" er bedre. Mesteparten av Jo nesbøs bøker er utrolig bra.

  SvarSlett
 2. Ja, snømannen er knallgod. Har ikke lest denne, så kanskje du skal være "der det skjer" og anmelde lesernes favoritt 2008?:)

  SvarSlett
 3. Leste denne for en stund siden. Det var bra, men den var ikke like spennede som "Snømannen"

  SvarSlett
 4. Forresten... God påske :D

  SvarSlett