tirsdag 3. mars 2009

Nå kommer filmene!


Det er alltid spennende når bøker blir filmet, og det er for tiden mye å glede seg til. Personlig er jeg kjempespent på filmatisenringen av Menn som hater kvinner, og da kan man fort ha for høye forventninger.
Lisbeth Salander er en vanvittig interessant romanfigur, og det skal mye til å fylle den rollen perfekt på lerretet. Å innfri bildet jeg som leser har i hodet kan være en umulighet. Da bør karakteren bære med seg noe annet som likevel tilfredsstiller den kritiske Salanderfan. Det jeg har sett av trailere ser foreløpig lovende ut.
Norgespremiere 13.mars!

Jostein Gaarders Appelsinpiken og Sue Monk Kidds Bienes hemmelige liv hadde premiere på norske kinoer nå i slutten av februar. Jeg ser fram til å se sistenevnte. Boka er en av mine favoritter, nemlig.
Ellers kan vi glede oss til følgende:

20. mars: Yatzy - Harald Rosenløw Eeg
3. april: Blekkhjerte - Cornelia Funke
20.mai: Engler og demoner - Dan Brown
17. juli: Harry Potter og halvblodsprinsen- J.K. Rowling

Til slutt var dagens høydare at Eva Isaksen har takket ja til å filmatisere Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland. TV-serien kommer til å bli NRKs dyreste noensinne, og resultatet vil ikke kunne nytes før i 2012. Anbefaler å lese bøkene i mens. Forføreren, Erobreren og Oppdageren. Sistnevnte fikk Jan Kjærstad Nordisk Råds litteraturpris for i 2001.

Alle bøkene nevnt ovenfor finnes selvsagt på biblioteket, så løp og lån!

6 kommentarer:

 1. Engler og demoner blir nok kjempebra, forhåpentligvis:D Har lest boka for et par år tilbake, og synes personlig den er bedre enn DaVinci-koden. Jeg ble forøvrig hekta på Dan Brown etter å ha lest den:)

  SvarSlett
 2. Ja, det er noe med koder og intrikate systemer som gjør at man kan bli hekta på Dan Brown. Har bare lest "Da Vinci- koden", men hører flere som synes "Engler og Demoner" er bedre. Filmatiseringen av "Da Vince-koden" var ikke veldig bra. Synes de sleit med å få fram den virkelig gode historien. Vi får håpe de lykkes bedre med den neste:)

  SvarSlett
 3. Ja, forsåvidt er handlingen mer kompleks i "Engler og demoner" siden det skjer mye mer uventet, og handlingen veksler ofte mellom flere steder og personer.
  En bok jeg virkelig likte å lese var Madonna-gåten, av Knut Nærum, Elisabeth Botterli og Peder Udnæs:) Skulle gjerne sett filmatiseringen av den:D

  SvarSlett
 4. Hahaha! Ja, Knut Nærum er undervurdert som forfatter. En av de 9 bøkene jeg leser nå er "Norsk litteraturhistorie - fritt etter hukommelsen" av samme forfatter. Den ler jeg høyt av:)

  SvarSlett
 5. Jeg syns også "Bienes hemmelige liv" var ei fantastisk bok, og jeg setter min lit til at de gode skuespillerne forhindrer at den blir ei søtsuppe som film..;)
  Dessuten har jeg nettopp funnet ut at "The reader" med bla. Kate Winslet er filmatisering av Berhard Schlinks "Der Vorleser" som vi leste på tysk grunnfag, og som gjorde veldig inntrykk på meg - ser at filmen har fått gode kritikker (og Kate en Oscar), så den er et personlig must:)
  AE:)

  SvarSlett
 6. Ja, den filmen har jeg lest mye om. Kunne vel frisket opp tysken min litt med å lese den på originalspråket, men det spørs om jeg får med meg nyansene i handlingen;)
  Vi får legge inn noen kinodater framover, hvor vi kan evaluere i etterkant hvor god jobb manusforfatterne har gjort med origianltekstene.

  SvarSlett