onsdag 11. mars 2009

Ut på reise igjen


Denne vinterferien har vært preget av jobbing, og det innebærer lesing av faglitteratur. Ikke bare har jeg lest 10. klassen min sine særemner i RLE om de store verdensreligionene, men nå står altså de danske læreplanene for tur. Jeg er på farten til København for å møte Undervisningsministeriet og høre om deres arbeid med læreplanene i danskfaget, og da må man ha gjort hjemmeleksa på forhånd.
Dessuten skal fagboka Effektiv planlegging og vurdering - rubrikker og andre verktøy for lærere leses. Ei bok skrevet av Henning Fjørtoft, som kom ut på Fagbokforlaget nettopp. Denne boka skal forhåpentligvis gi meg mange nye ideer til å planlegge og gjennomføre gode undervisningsopplegg i framtida.
Målet er å skumme gjennom disse på tur ned til København.

På veien hjem, derimot, kan jeg belønne meg selv med å lese en av de mange bøkene jeg parallell-leser. Denne gangen tror jeg det blir Norsk litteraturhistorie- fritt etter hukommelsen av Knut Nærum. Det er, som tittelen sier, en reise gjennom litteraturhistorien slik Knut Nærum husker og oppsummerer. Norsklærerhumor på sitt ypperste!

3 kommentarer:

  1. Hva skal du vite om den danske undervisningsplanen egentlig:)?

    SvarSlett
  2. Jeg er engasjert av Utdanningsdirektoratet for å lage veiledning til læreplanen i norsk. Danskene har nettopp gjort ferdig sin veiledning til danskfaget, så vi er her nede for å se om vi kan ta med oss hjem noen gode ideer. Alltid fint med erfaringsutvekslinger:)

    SvarSlett
  3. Å, det hørtes spennende ut:) Så kanskje vi er en forsøksklasse når du skal teste ut nye læremetoder;D

    SvarSlett